دسته بندی نشده

مراحل ساخت پای مصنوعی؛ از قالبگیری تا تحویل پروتز پا

بسیاری از افراد که دچار قطع عضو می شوند معمولا در ابتدا با مفهوم پای مصنوعی (پروتز پا) آشنایی ندارند و مسئله بزرگی که برای آنها پیش می آید این است که آیا قادر به ادامه زندگی و فعالیت های خود با وجود قطع عضو خواهند بود یا خیر.
در این مطلب از خانه پروتز در مورد مراحل مختلف ساخت پای مصنوعی از مرحله معاینه و ارزیابی تا تحویل نهایی پروتز را مورد بررسی قرار می دهیم و امیدوارم این مطلب به آشنایی بیشتر افراد قطع عضو با پای مصنوعی و کاهش دغدغه ها و نگرانی های این افراد کمک کند.

خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن قطعات مناسب و با کیفیت و روش های نوین ساخت پروتز، افراد قطع عضو تا حد زیادی با استفاده از پروتز می توانند به زندگی عادی خود برگردند و راه رفتن با کیفیت و بدون دردی را تجربه کنند.


برای تهیه یک پای مصنوعی نیاز است که پس از اتمام دوره نقاهت بعد از جراحی و التیام زخم ها و از بین رفتن ترشحات استامپ، فرد قطع عضو به خانه پروتز مراجعه کند و مراحل ساخت پای مصنوعی را تحت نظر پروتزیست شروع کند.

مراحل ساخت پای مصنوعی


بصورت کلی مراحل ساخت پای مصنوعی شامل موارد زیر می باشد:
معاینه و ارزیابی ، قالبگیری و اصلاح قالب، پرو و تمرین و آموزش استفاده از پروتز، نهایی کردن پروتز و تحویل به فرد.


معاینه و ارزیابی


در جلسه اول مراجعه فرد به خانه پروتز، وضعیت کلی فرد و همچنین استامپ وی مورد معاینه قرار میگیرد و اطلاعات کلی در مورد انواع پروتز و مراحل ساخت و همچنین قطعات مورد استفاده در ساختمان پروتز به فرد داده می شود. در این مرحله استامپ فرد از لحاظ طول، وضعیت زخم، قدرت عضلات، وجود کانتراکچر احتمالی و سایر موارد مورد بررسی قرار میگیرد و روش مناسب ساخت پروتز و بهترین قطعات پروتزی برای فرد در نظر گرفته می شود. همچنین اطلاعات تکمیلی شامل سن، وزن، سطح فعالیت و شرایط محل زندگی و شغل فرد نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
سپس با تعیین روش مناسب ساخت پروتز و قطعات مورد نیاز برای پروتز وارد مرحله بعد (قالبگیری) می شویم.


** لازم به ذکر است که در صورت آشنایی با خانه پروتز از طریق و وب سایت، مرحله معاینه و ارزیابی رایگان انجام می شود**


قالبگیری و اصلاح قالب


در مرحله قالبگیری با استفاده از باند از استامپ فرد قالب نگاتیو تهیه می شود. در این مرحله اندازه گیری های لازم از استامپ فرد انجام می شود و نقاط حساس و استخوانی و همچنین نقاط دردناک احتمالی علامت گذاری می شود تا در مرحله اصلاح قالب در نظر گرفته شود. پس از قالبگیری، مراحل پر کردن قالب نگاتیو و اصلاح قالب شروع می شود که این مرحله حدود یک هفته زمان نیاز دارد پس از این مدت فرد قطع عضو برای مرحله پرو و تمرین و همچنین آموزش استفاده از پروتز مجددا به خانه پروتز مراجعه می کند.


پرو و تمرین و آموزش استفاده از پروتز پا


در این مرحله سوکت تمرینی (موقت) روی قطعات انتخاب شده سوار می شود و نحوه ی پوشیدن و راه رفتن با پروتز به فرد قطع عضو آموزش داده می شود.
این آموزش ها شامل نحوه پوشیدن لاینر، نحوه شستشو و نظافت لاینر و استامپ، اقدامات لازم در صورت لاغری استامپ، مدت زمان استفاده از پروتز در طول روز و سایر موارد می باشد
در حین مرحله تمرین پروتز فرد از لحاظ تنظیمات الایمنت و ارتفاع بررسی می شود و تنظیمات و ارتفاع مناسب روی پروتز اعمال می گردد.
سپس فرد قطع عضو با پروتز موقت ساخته شده به مدت دو هفته تا یک ماه در محل زندگی تمرین می کند و در طول این مدت تغییرات احتمالی در حجم سوکت بر روی پروتز اعمال می شود. پس از اتمام مراحل تمرین و ثابت شدن حجم استامپ می توان برای ساخت پروتز نهایی، اقدام کرد.


نهایی کردن پروتز و تحویل به فرد


پس از ثابت شدن حجم استامپ و اعمال تغییرات مورد نیاز در پروتز موقت نوبت به ساخت سوکت نهایی می رسد. سوکت نهایی با توجه به تغییرات حجم استامپ و دیگر اصلاحات انجام شده در مرحله تمرین ساخته می شود و به این ترتیب پروتز نهایی فرد از لحاظ حجم سوکت و تنظیمات راستا در حالت ایده آل قرار می گیرد.
پس از آماده شدن پروتز نهایی، فرد قطع عضو به خانه پروتز مراجعه کرده و پروتز نهایی را تحویل می گیرد در این مرحله کاور زیبایی نیز بر روی پروتز قرار می گیرد تا ظاهر آن شباهت حداکثر با سمت سالم داشته باشد.
لازم به ذکر است که مطالب فوق بصورت کلی بوده و جهت آشنایی افراد قطع عضو با مراحل ساخت پروتز می باشد.

و توجه به این نکته ضروری است که هر فرد قطع عضو شرایط خاص و منحصربفردی دارد که ممکن است نیاز به اقدامات یا تغییرات خاصی در این مراحل باشد.


خانه پروتز با بهره گیری از روش های نوین ساخت پروتز پا و محیط مناسب برای تمرین و آموزش استفاده از پروتز آماده ارائه خدمات تخصصی به افراد قطع عضو می باشد.


در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان خانه پروتز تماس بگیرید

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *