پروتز پا

جدیدترین تکنولوژی ها در ساخت پای مصنوعی

خوشبختانه در دهه اخیر پیشرفت های چشمگیری در زمینه ساخت پای مصنوعی صورت گرفته است و به همین دلیل اکثر افراد قطع عضو به دنبال استفاده از این پیشرفت ها هستند و ترجیح می دهند پای مصنوعی پیشرفته و بروزی داشته باشند.


این پیشرفت ها باعث شده است که انجام طیف وسیعی از فعالیت ها مخصوصا فعالیت های ورزشی مثل شنا و دوچرخه سواری و همچنین رانندگی با پروتز برای افراد قطع عضو فراهم شود.

در ادامه به تعدادی از جدیدترین پیشرفت های صورت گرفته در زمینه های ساخت پای مصنوعی که انتظار می رود در سال های پیش رو امکان استفاده از آنها برای افراد قطع عضو در داخل ایران فراهم شود می پردازیم؛

اندام هایی که آگاهانه کنترل می شوند
در جدیدترین تلاش های محققان برای کنترل هر چی طبیعی تر پروتز، ایمپلنت هایی را در سطح مغز قرار داده اند که به وسیله آنها سیگنال های حرکتی مغز را به پردازنده قرار داده شده در پروتز می فرستند و از این طریق حرکات پروتز را کنترل می کنند. اگر چه استفاده از این روش نیازمند جراحی برای کارگذاشتن ایمپلنت می باشد، پیشرفت های سریع باعث شده است که امیدواری هایی برای کنترل حرکات پروتز با مغز بدون نیاز به جراجی ایمپلنت ایجاد شده است.

“در مورد کاشت پای مصنوعی و یا ایمپلنت پروتز پا می توانید دردر مطلب زیر بیشتر بخوانید*

کاشت پای مصنوعی

هدف از این روش ایجاد پوشیدنی های مخصوصی است که سیگنال های مغز به پروتز منتقل می کند و از عملکرد های مغزی برای کنترل پروتز استفاده می کند.
البته این روش در حال حاضر بصورت گسترده در دسترس نیست و انتظار می رود در سال های آینده امکان استفاده از آن برای کنترل هر چه بهتر و طبیعی تر پروتز فراهم شود.


پرینت سه بعدی


با ظهور و گسترش استفاده از پرینتر های سه بعدی در صنعت، این تکنولوژی به حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز وارد شده و امروزه بصورت گسترده ای در سراسر جهان و مخصوصا کشورهای در حال توسعه رواج پیدا کرده است.


این تکنولوژی امکان ساخت سریع و ارزان قیمت پروتز را فراهم می کند و به همین دلیل می توان از آن برای ساخت پروتز در کشور هایی که درگیر جنگ هستند و نیاز به خدمات سریع و ارزان قیمت پروتزی دارند استفاده کرد.

با این حال این تکنولوژی در حال حاضر دارای محدودیت هایی هست که مانع از استفاده گسترده آن در ساخت روتین پروتز در افراد قطع عضو می شود.

از جمله این محدودیت ها می توان به عدم استحکام کافی اشاره کرد.

پروتز های بیونیک


زمینه دیگری که شاهد پیشرفت های چشمگیری در دهه گذشته بوده است، ساخت پروتز های دست بیونیکی است. این نوع پروتز ها با استفاده از پیشرفت های صورت گرفته در زمینه ساخت ربات ها و همچنین الگوریتم های کنترل پیشرفته دست های مصنوعی ای فراهم می کند که به وسیله سنسورهای قرار داده شده روی پوست استامپ، کنترل ظریف و دقیق پروتز و بازگشت حداکثری الگوهای حرکتی دست طبیعی را به ارمغان می آورد.
در این پروتز ها هر پنج انگشت دست مصنوعی دارای عملکرد و حرکت می باشد که این امر امکان ایجاد الگوهای حرکتی پیچیده تر و کارآمدتری را فراهم می کند.


شناساگر های عصبی برای پروتز های دست


در این تکنولوژی برخلاف دست های بیونیکی سیگنال حرکتی پروتز به جای عضلات از اعصاب (از اعصاب ستون فقرات) فرد گرفته شود و به همین دلیل دامنه حرکات گسترده تری را برای پروتز فراهم می کند در این روش فرد با فکر کردن به عملی که میخواهد انجام دهد می تواند پروتز را کنترل کند.

مفاصل هوشمند


با پیشرفت علم و ایجاد میکروپروسسور های کار آمدتر و دقیق تر، مفاصل هوشمندی برای پروتز طراحی شده است که کنترل و ثبات به مراتب بیشتری را برای فرد قطع عضو ایجاد می کنند. در این مفاصل به وسیله سنسور های مختلفی که در ساختمان مفصل وجود دارد، وضعیت پروتز در هر لحظه به میکروپروسسور های موجود در مفصل مخابره می شود و از طریق این اطلاعات، فرمان های کنترلی از طریق میکروپروسسور به مفصل مخابره می شود و باعث عملکرد طبیعی تر و ثبات بهتر مفصل می شود

در قسمت پروتز های هوشمند پا توضیحات تکمیلی مفاصل هوشمند آورده شده است.

در خانه پروتز امکان استفاده از بروزترین پیشرفت های صورت گرفته در زمینه ساخت انواع پروتز وجود دارد و تیم خانه پروتز همواره در جهت فراهم کردن خدمات پروتزی بر اساس پیشرفت های روز دنیا در تلاش است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *