پروتز پا

چگونه با پای مصنوعی راه برویم؟

پس از اینکه فرد به هر دلیلی دچار قطع عضو می شود یکی از اصلی ترین سوالاتی که برای فرد پیش می آید این است که تعجب کنید که آیا می تواند به طور معمول با پای مصنوعی راه برود؟ راه رفتن با پای مصنوعی برای هر فرد متفاوت است و بستگی به سطح قطع عضو( قطع عضو بالای زانو یا زیر زانو) دارد. به منظور کمک به کاهش دغدغه های فکری افرادی که به تازگی عضو خود را از دست داده اند باید عرض کنیم که تیم ما در خانه پروتز درهمه مراحل دریافت عضو مصنوعی از ابتدا تا یادگیری کامل استفاده از پروتزهمراه شما عزیزان خواهد بود. خانه پروتز مفتخر است که با بهره گیری از جدیدترین روش های ساخت پروتز و پیشرفته ترین قطعات پروتزی در راستای خدمت رسانی به عزیزان قطع عضو تلاش می کند.

 

آموزش راه رفتن با پای مصنوعی بالای زانو در مقایسه با پای مصنوعی زیر زانو


راه رفتن با پای مصنوعی برای اولین بار بدون شک با یک منحنی یادگیری همراه خواهد بود و این یک امر کاملاً طبیعی است. هر یک از این قطع عضوها مسیر متفاوتی برای رسیدن به تحرک بالا و یادگیری کامل راه رفتن با پروتز خواهند داشت.
در قطع عضو زیر زانو به دلیل حفظ مفصل زانوی فرد، تجربه راه رفتن متفاوت بوده و فرد قطع عضو سریعتر و با دشواری کمتری راه رفتن با پروتز را فرا می گیرد و ثبات و کنترل بیشتری با پروتز خواهد داشت. در مقابل افرادی که از سطح بالای زانو یا روی زانو دچار قطع عضو می شوند به دلیل اینکه مفصل زانوی خود را از دست می دهند پروسه یادگیری راه رفتن با پروتز و تسلط کامل استفاده از پروتز زمان بیشتری نیاز دارد و ممکن است در ابتدای فرد مجبور استفاده از وسایل کمکی مانند عضا یا واکر شود که البته این امر موقتی بوده و با توجه به قدرت عضلات و طول استامپ فرد پس از مدتی امکان راه رفتن مستقل و بدون استفاده از وسایل کمکی برای فرد فراهم می شود.
در ادامه بطور مختصر برخی از نکات مهم در مورد یادگیری و راه رفتن با پروتز مطرح می شود:


طراحی سوکت مناسب و فیت کافی سوکت


یکی از اصلی ترین مواردی که برای راه رفتن صحیح و تحرک بالا با پروتز باید مورد توجه قرار گیرد، دریافت سوکت مناسب و فیت بودن سوکت می باشد. سوکت مناسب تاثیر بسزایی در راه رفتن صحیح و تحرک کافی با پروتز دارد و در صورت مناسب نبودن سوکت، ثبات و کنترل پروتز حین راه رفتن مختل خواهد شد و این امر تاثیر منفی روی یادگیری راه رفتن صحیح با پروتز خواهد داشت.

آموزش صحیح تحت نظر پروتزیست


برای یادگیری صحیح نحوه راه رفتن با پروتز نیاز است که آموزش های لازم توسط پروتزیست در محیط مناسب به فرد داده شود بعنوان مثال برای شروع راه رفتن با پروتز به منظور حفظ تعادل و جلوگیری از زمین خوردن، نیاز است که از پارالل (میله های موازی) استفاده شود همچنین نحوه صحیح راه رفتن در سطح شیبدار و بالا و پایین رفتن از پله ها در سالن تمرین مرکز پروتز توسط پروتزیست اموزش داده می شود. بدین ترتیب فرد قطع عضو اصول صحیح راه رفتن با پروتز را به درستی فرا می گیرد و در آینده راه رفتن مناسب و صحیحی با پروتز خواهد داشت در غیر اینصورت اگر فرد اصول راه رفتن با پروتز را به درستی یاد نگیرد ممکن است که الگوی ناصحیح راه رفتن در ذهن فرد شکل گیرد که منجر به راه رفتن غیر اصولی و با مصرف انرژی بالا خواهد شد.


تعمیر و نگهداری پروتز


مسئله مهم دیگری که برای راه رفتن مناسب و صحیح با پروتز باید مورد توجه قرار گیرد، دقت به تعمیر به موقع و نگهداری صحیح از پروتز می باشد. فرد قطع عضو باید بصورت منظم پروتز خود را تمیز کند تا از حساسیت پوستی و ایجاد بوی بد جلوگیری شود. همچنین در صورت نیاز به تعمیر هر یک از قطعات پروتز نیاز است در اسرع وقت نسبت به تعمیر آن اقدام نماید تا از آسیب بیشتر به پروتز و سایر قطعات جلوگیری شود.

تمرکز روی تعادل و راه رفتن آهسته


راه رفتن با پای مصنوعی نیاز به تعادل دارد و این یک بخش ضروری از یادگیری نحوه راه رفتن با پروتز است. مفاصل و ماهیچه های بی شماری در سرتاسر پا وجود دارند که به تعادل بقیه بدن کمک می کنند و با از دست دادن بخشی از این مفاصل و ماهیچه ها در اثر قطع عضو تعادل فرد مختل می شود و برای یادگیری راهر فتن با پروتز فرد باید تعادل خود را به کمک عضلات و مفاصل باقی مانده به کمک پروتزیست به دست آورد. و این مسئله نیاز به آموزش اصولی و گذشت زمان دارد و فرد باید با تمرکز بر روی حفظ تعادل، نحوه راه رفتن صحیح با پروتز را فرا بگیرد
همچنین در مسیر یادگیری استفاده از پروتز و راه رفتن صحیح با پروتز باید از عجله کردن پرهیز کنیم. ممکن است فرد پس از دریافت پروتز تمایل به راه رفتن سریع و پشت سر گذاشتن هر چه سریعتر مراحل آموزش داشته باشد که این امر ممکن است در روند یادگیری صحیح استفاده از پروتز اختلال ایجاد کند. بنابراین فرد قطع عضو باید از عجله کردن اجتناب کند و مراحل را به آرامی و بصورت اصولی به همراه پروتزیست خود فرا گیرد تا الگوی صحیح راه رفتن در ذهن شکل بگیرد.


تمرینات پیشرفته تر با پروتز


پس از اینکه مراحل تمرین و آموزش استفاده از پروتز در سالن تمرین به اتمام رسید و فرد توانایی ایستادن مستقل و بدون استفاده از وسایل کمکی (عصا و واکر) را به دست آورد، نوبت به تمرینات پیشرفته تر برای آمادگی استفاده از پروتز در محیط شهری و محل کار می رسد. این تمرینات تحت نظر پروتزیست انجام می شود و هدف از آنها برگرداندن تعادل و ثبات حداکثری به فرد قطع عضو می باشد. در ادامه مثال هایی از این نوع تمرینات اورده شده است:

• پریدن از روی موانع کوچک
• راه رفتن روی سطوح ناهموار (سنگ، ماسه)
• گرفتن توپ پرتاپ شده به سمت فرد قطع عضو

پس از تسلط بر موارد فوق، می توانید تمرینات عملی بیشتری را به صورت روزانه اجرا کرد :
• سوار و پیاده شدن از ماشین
• نشستن و برخاستن از روی زمین
• حمل وسایل هنگام راه رفتن
از پیشرفت آهسته ناامید نشوید و طبیعی است که زمان تطبیق با پروتز خود احساس درد داشته باشید.

نکاتی برای پیاده روی


به محض اینکه آماده شروع راه رفتن به تنهایی شدید، باید توصیه های پروتزیست خود را به دقت دنبال کنید. در راه رفتن به تنهایی عجله نکنید و به عرض محل قرارگیری پای خود و طول قدم خود توجه کنید. همچنین باید بصورت تدریجی مدت زمان استفاده از پروتز را زیاد کنید تا استامپ به فشارهای وارده عادت کرده و از زخم و تاول جلوگیری شود.

در اینجا چند نکته دیگر وجود دارد که باید هنگام شروع راه رفتن به خاطر داشته باشید:

• اغلب پیاده روی کنید، اما فقط برای مدت کوتاهی، زیرا مدتی طول می کشد تا استقامت و قدرت شما بازگردد.
• به محض اینکه احساس خستگی کردید، استراحت کنید و استراحت کنید - پیاده روی زمانی که احساس خستگی می کنید می تواند منجر به زمین خوردن شود.
• وقتی از پله‌ها بالا می‌روید یا روی سطح شیب‌دار می‌روید، ابتدا پای سالم خود را حرکت دهید، اما وقتی از پله‌ها پایین می‌آیید، ابتدا پروتز خود را حرکت دهید.
خانه پروتز یکی از معدود ترین مراکز تخصصی و اصولی ساخت انواع پروتز است که با در اختیار داشتن محیط مناسب و امکانات لازم تمامی مراحل راه رفتن را بصورت اصولی و علمی به فرد قطع عضو آموزش می دهد و در تمام مدت همراه فرد خواهد بود.


برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی ساخت پروتز با ما در تماس باشید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *