بسیاری از افراد قطع عضو و بخصوص در ایران، به دلیل عدم پوشش هزینه های پروتز پا توسط بیمه، قیمت پای مصنوعی موضوعی مهم برای آنها محسوب می شود. به همین دلیل سوال پر تکرار افراد قطع عضو در اولین مراجعه برای دریافت پای مصنوعی این است؛
برای یک پروتز پا چقد باید هزینه کنم ؟
قیمت پروتز پا چند؟!
بنابراین در این مطلب سعی کرده ایم تا راهنمای کامل و جامعی را در مورد قیمت پای مصنوعی برای شما آماده کنیم و به سوالات شما پاسخ دهیم.
قیمت پروتز پا با بیمه چقدر است؟
در بعضی افراد که بیمه درمانی تکمیلی دارند و در قرارداد آنها خدمات پروتز پوشش داده شده است، می توانند از بیمه خود برای کاهش هزینه های ساخت پروتز پا استفاده کنند.
با توجه به اینکه کشور ما با محدویت هایی مانند تحریم روبرو است و همینطور قطعاتی که در پروتز استفاده می شود، اکثرا وارداتی هستند، هزینه پروتز پا معمولا هزینه بالایی است و اگر یک فرد بخواهد پروتز نسبتا خوبی تهیه کند باید هزینه بالایی را بپردازد.
عوامل مهم و تعیین کننده قیمت پای مصنوعی
هزینه پروتز پای فرد بر اساس سطح قطع عضو و قطعاتی که نیاز دارد تعیین می شود. برای درک بیشتر تاثیر قطعات در قیمت پای مصنوعی می توان از مثال خرید اتومبیل یا خرید گوشی موبایل استفاده کرد.
همانطور که در یک اتومبیل قیمت آن با توجه به امکانات و شرکت سازنده متفاوت است، قیمت پروتز نیز با توجه به قطعات مورد استفاده، جنس قطعات و شرکت های سازنده تفاوت دارد.
بعنوان مثال در پروتز زیر زانو، به یک پنجه، لاینر یا سافت سوکت و اتصالات نیاز داریم ولی در صورت قطع عضو از بالای زانو، هزینه مفصل زانو نیز اضافه می شود وهمچنین اگر از لگن (مفصل هیپ) قطع عضو صورت گیرد، هزینه ی مفصل لگن نیز به سایر هزینه ها اضافه می گردد.
**در مورد قطعات پروتز و لوازم پای مصنوعی می توانید به بخش مقالات سایت مراجعه کنید**
نکته مهمی که درهزینه پروتز پا وجود دارد، سطح قطع عضو است.
هر چه سطح قطع عضو بالاتر باشد به دلیل استفاده بیشتر از قطعات، مدت زمان بیشتر برای ساخت و استفاده بیشتر از مواد، هزینه کلی پروتز نیز بیشتر خواهد بود.
درواقع در کشور ایران مهمترین عامل در بحث هزینه پروتز پا، توان مالی افراد است برای مثال ممکن است پروتزیست با توجه به شرایط فرد قطع عضو یک پنجه پروتزی مناسب را انتخاب می کند ولی فرد قطع عضو توان مالی کافی برای تهیه آن را نداشته باشد و مجبور می شود پنجه پروتزی با کارایی یا کیفیت کمتر استفاده کند.
کارشناسان خانه پروتز، بر اساس نیاز های فرد و همچنین بودجه فرد قطع عضو برای تهیه پروتز، بهترین قطعات ممکن را انتخاب کرده و همچنین با طراحی و ساخت سوکت مناسب، که مهمترین بخش در هر پروتز است کیفیت و کارایی حداکثری را برای فرد فراهم می کنند.
قیمت قطعات پروتزی پا
در بخش پنجه های پروتزی، دامنه قیمتی از ساده ترین پنجه ها که حدود 1.5 تا 2 میلیون تومان تا پنجه های پیشرفته تر مانند پنجه های کربنی که می توانند تا بیش از 100 میلیون تومان باشند، متغیر است.
همچنین مفاصل زانو پروتزی نیز دارای محدوده ی قیمتی و تنوع بسیار زیاد است و دامنه ای حدود 4 میلیون تا بیش از 1 میلیارد تومان را شامل می شود.
لاینر های پروتز پا نسبت به دیگر قطعات تنوع زیادی در قیمت ندارند و در محدوده قیمتی حدود 6 میلیون تا 30 میلیون تومان وجود دارند.
در هنگام تهیه قطعات پروتز، پروتزیست قطعات مناسب را برای فرد قطع عضو با توجه به شرایط، سن، میزان فعالیت و انتظارات فرد پیشنهاد می کند.
شرایط قطع عضو در انتخاب قطعات و در نهایت در هزینه کلی ساخت پروتز پا موثر است. برای مثال برای یک فرد جوان که فعالیت بالاتری دارد و انتظارات بیشتری از پای مصنوعی خود دارد، هزینه قطعات پروتز پا قطعا بیشتر از یک فرد مسن با فعالیت محدود و عضلات ضعیف است.
فاکتوری بعدی در قیمت پروتز پا، نوع سوکت پروتزی ساخته شده برای فرد است. هزینه ساخت سوکت بنابر سطح قطع عضو و هزینه مواد اولیه ساخت آن متفاوت است.این هزینه طبق تعرفه انجمن ارتز پروتز می باشد.
در ادامه به رایج ترین سوالات شما در مورد قیمت انواع پای مصنوعی می پردازیم؛
قیمت انواع پای مصنوعی
*توجه داشته باشید که تمام براورد هزینه های انواع پروتز پا در ادامه حدودی بوده و با توجه به قیمت ارز و شرایط خاص فرد قطع عضو متغیر می باشد*
برای اطلاع دقیق از قیمت پای مصنوعی مورد نظر خود می توانید با کارشناسان ما در خانه پروتز تماس بگیرید.
قیمت پروتز زیر زانو
با فرض اینکه فرد قطع عضو استامپ متعادلی داشته باشد قیمت پای مصنوعی زیر زانو در محدوده ای حدود 15 میلیون تومان (پروتز پا بدون لاینر و قفل و قطعات معمولی) تا حدود 80 میلیون تومان (پروتز با لاینر، قفل و پنجه کربنی پیشرفته) است.
قیمت پروتز بالای زانو
با فرض اینکه فرد قطع عضو استامپ متعادلی داشته باشد قیمت پای مصنوعی بالای زانو در محدوده ای حدود 25 میلیون تومان (سوکت معمولی با کمربند یا ساکشن سوکت مفصل مکانیکی و پنجه و اتصالات ساده) تا بیش از یک میلیارد تومان (سوکت کربنی لبه سیلیکونی، لاینر، مفصل هوشمند آلمانی و پنجه کربنی پیشرفته) است.
قیمت پای مصنوعی کربنی (پروتز بالای زانو و پروتز زیر زانو)
منظور از پای مصنوعی کربنی، در اصل بخش سوکت، پنجه پروتز و لوله پروتزی می باشد که می توان این بخش ها را از الیاف کربن ساخت که نسبت به جنس ها سبک تر و مقاوم تر هستند و به طبع به دلیل هزینه بالای الیاف کربن هزینه ساخت این نوع پروتز پا نیز افزایش می یابد.
قیمت پای مصنوعی هوشمند
منظور از پای مصنوعی هوشمند درواقع هوشمند بودن قطعه مفصل زانو یا پنجه پروتزی می باشد. همانطور که در ابتدا در مورد قیمت هر یک صحبت شد، با بکار بردن هر یک از این قطعات به طبع هزینه پروتز پا بالاتر می رود.
ممنونم از مطالب مفید و توضیحات کامل و جامع شما. لیست قیمت پا مصنوعی رو میخواستم
سلام خدمت شما
لطفا جهت معاینه و ارزیابی و اعلام دقیق قیمت پروتز پا بصورت حضوری هماهنگ کنید. قیمت پای مضنوعی بر اساس شرایط فرد قطع عضو بصورت دقیق تعیین می گردد و در مطلب فوق نیز در مورد محدوده های قیمتی هر کدام از پروتز های پا پرداخته شده است.